393
Żurek wielkanocny z kiełbasą jałowcową i boczkiem. Jest pełen smaku i wspaniałego aromatu. Żurek warto doprawić posypując go zieloną rzeżuchą.
![IMG_20230322_162709[2149]](https://kulinarneabc.pl/wp-content/uploads/2023/03/IMG_20230322_1627092149-585x585.png)
Ingredients
- 200 g wędzonego boczku
- 400 g kiełbasy jałowcowej
- 1,5 szklanki zakwasu
- 1 marchew
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- liść laurowy
- kilka ziaren ziela angielskiego
- kilka ziaren pieprzu
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżka wegety
- 2-3 łyżki majonezu
- 1-2 łyżeczki chrzanu
- listki rzeżuchy 2-3 łyżki
- sól
Smaczego!