675
Jajka nadziewane pyszną pastą z awokado i zielonych oliwek. Dopełnieniem smaku jest odrobina czosnku i natki pietruszki.
Ingredients
- 1 owoc awokado
- 50 g zielonych oliwek
- mały pęczek natki pietruszki
- 1 mały ząbek czosnku
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka oleju lnianego
- 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego
- sól, pieprz
- ugotowane jajka
- natka pietruszki
- koperek
Instructions
Awokado zmisować z żółtkami jajek na gładką masę. Wymieszać z olejem, majonezem, zmiażdzonym czosnkiem przyprawami
Dodać pokrojone w plasterki lub w kostkę oliwki i posiekaną natkę pietruszki, wymieszać.
Część oliwek w plasterkach zostawić do dekoracji jajek.
Połówki jajek napełnić farszem, udekorować plasterkami oliwek i gałązkami natki i koperku.
Smaczego!