Home » Jajka z pastą z awokado i oliwek

Jajka z pastą z awokado i oliwek

by Elżbieta

Jajka nadziewane pyszną pastą z awokado i zielonych oliwek. Dopełnieniem smaku jest odrobina czosnku i natki pietruszki.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- 1 owoc awokado
- 50 g zielonych oliwek
- mały pęczek natki pietruszki
- 1 mały ząbek czosnku
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka oleju lnianego
- 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego
- sól, pieprz

- ugotowane jajka
- natka pietruszki
- koperek

Instructions

Awokado zmisować z żółtkami jajek na gładką masę. Wymieszać z olejem, majonezem, zmiażdzonym czosnkiem przyprawami

Dodać pokrojone w plasterki lub w kostkę oliwki i posiekaną natkę pietruszki, wymieszać.

Część oliwek w plasterkach zostawić do dekoracji jajek.

Połówki jajek napełnić farszem, udekorować plasterkami oliwek i gałązkami natki i koperku.

Smaczego!

Loading

You may also like