Home » TORT Z KREMEM Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

TORT Z KREMEM Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

by Elżbieta

Tort z jasnych biszkoptów, przełożony kremem śmietankowym z dodatkiem białej czekolady. Posypany wiórkami kokosowymi.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

UPIEC DWA BISZKOPTY Z 4 JAJEK

- 4 jajka
- 2/3 szklanki mąki
- 1/4 szklanki cukru
- szczypta proszku do pieczenia
- szczypta soli

KREM
- 500 g maskarpone
- 1,5 szklanki śmietanki kremówki
- 150 g białej czekolady
- duża szczypta soli
- 2 krople aromatu śmietankowego

DODATKOWO
- wiórki kokosowe
- wisienka do dekoracji

Instructions

Z podanych składników upiec dwa biszkopty, każdy przekroić na pół.

Białączekoladę zetrzeć na tarce, na stronie do drobnego ścierania, która ma takie ostre różyczki.

Maskarpone zmiksować ze startą czekoladą. Dodać cukier, wymieszać, następnie dodać śmietanę oraz nszczyptę soli i wszystko zmiksować na puszysty krem.

Przełożyć kremem biszkopty, posmarować boki i wierzch tortu. Wierzch ozdobić kremem, używając rękawa cukuerniczego.
Wierzch oraz boki tortu posypać kokosowymi wiórkami. Na środku umieścić wisienkę.

Smaczego!

Loading

You may also like

1 komentarz

Anonim 2 maja, 2023 - 6:12 pm

Mniam

odpowiedź

Zostaw komentarz