Tort z jasnych biszkoptów, przełożony kremem śmietankowym z dodatkiem białej czekolady. Posypany wiórkami kokosowymi.
Ingredients
UPIEC DWA BISZKOPTY Z 4 JAJEK
- 4 jajka
- 2/3 szklanki mąki
- 1/4 szklanki cukru
- szczypta proszku do pieczenia
- szczypta soli
KREM
- 500 g maskarpone
- 1,5 szklanki śmietanki kremówki
- 150 g białej czekolady
- duża szczypta soli
- 2 krople aromatu śmietankowego
DODATKOWO
- wiórki kokosowe
- wisienka do dekoracji
Instructions
Z podanych składników upiec dwa biszkopty, każdy przekroić na pół.
Białączekoladę zetrzeć na tarce, na stronie do drobnego ścierania, która ma takie ostre różyczki.
Maskarpone zmiksować ze startą czekoladą. Dodać cukier, wymieszać, następnie dodać śmietanę oraz nszczyptę soli i wszystko zmiksować na puszysty krem.
Przełożyć kremem biszkopty, posmarować boki i wierzch tortu. Wierzch ozdobić kremem, używając rękawa cukuerniczego.
Wierzch oraz boki tortu posypać kokosowymi wiórkami. Na środku umieścić wisienkę.
1 komentarz
Mniam