Home » Pierogi z kapustą i serem

Pierogi z kapustą i serem

by Elżbieta

Pierogi z kapustą i serem. Pierogi z nadzieniem ze świeżej kapusty i twarogu. To znane tradycyjne danie. Do farszu daje się jeszcze cebulę, przyprawia pieprzem ziołowym.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

SKŁADNIKI NA CIASTO
- sprawdź przepis "Pierogi z ziemniaków i grzybów" na moim blogu.

FARSZ DO PIEROGÓW
- 1 kg ugotowanej kapusty
- 300 g twarogu
- 1-2 cebule
- 2 łyżki eko smalcu
- 1-2 pieprzu ziołowego
- natka pietruszki
- sól, pieprz

Instructions

Ugotowaną kapustę odcedzić, odcisnąć i pokroić.
Wymieszać z twarogiem, przesmażoną lub duszoną cebulką, pieprzem ziołowym i naturalnym oraz solą. Do farszu dodałabym też nieco posiekanej natki pietruszki.
Dobrym pomysłem jest okrasa farszu skwarkami.

Notes

Do farszu można dodać opcjonalnie kilka pieczarek.
Farsz okrasić można też oliwą.

* Napisz czy podobają Ci się takie tradycyjne przepisy.

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz