Pierogi z kapustą i serem. Pierogi z nadzieniem ze świeżej kapusty i twarogu. To znane tradycyjne danie. Do farszu daje się jeszcze cebulę, przyprawia pieprzem ziołowym.
Ingredients
SKŁADNIKI NA CIASTO
- sprawdź przepis "Pierogi z ziemniaków i grzybów" na moim blogu.
FARSZ DO PIEROGÓW
- 1 kg ugotowanej kapusty
- 300 g twarogu
- 1-2 cebule
- 2 łyżki eko smalcu
- 1-2 pieprzu ziołowego
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Instructions
Ugotowaną kapustę odcedzić, odcisnąć i pokroić.
Wymieszać z twarogiem, przesmażoną lub duszoną cebulką, pieprzem ziołowym i naturalnym oraz solą. Do farszu dodałabym też nieco posiekanej natki pietruszki.
Dobrym pomysłem jest okrasa farszu skwarkami.
Notes
Do farszu można dodać opcjonalnie kilka pieczarek.
Farsz okrasić można też oliwą.
* Napisz czy podobają Ci się takie tradycyjne przepisy.