7,K
Miodownik z masą czekoladowo-porzeczkową. Półkruche ciasto miodowe przekładane czekoladowo-porzeczkową masą. Ciasto jest bardzo pyszne oraz proste i szybkie w przygotowaniu.
Ingredients
- 4 szklanki mąki białej
- 2 szklanki mąki pełnoźiarnistej
- 3 jajka
- 1/2 szklanki śmietany
- 150 g masła
- 4-6 łyżek miodu
- 1 łyżeczka sody
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 szczypty soli
MASA
- 250 g nutelli
- 200 g dżemu porzeczkowego
POLEWA CZEKOLADOWA
- 100 g gorzkiej czekolady
- 2 łyżki masła
- 2-3 łyżki mleka
- szczypta soli
Instructions
Z podanych składników upiec 6 kruchych blatów ciasta.
Nutellę wymieszać z dżemem i posmarować placki.Obciążyć deską do krojenia, aby się zlepiły.
Wierzch ciasta polać polewą czekoladową.
Ciasto można jeszcze dekoracyjnie ozdobić lukrem.
Smaczego!