217
Wątróbka z cebulą to klasyk kuchni polskiej. Dziś przedstawiam przepis na wątróbkę z cebulą i kiszonymi ogórkami. Zamiast ogórków można użyć kiszonej cukini powszcze lepiej kiszonych jabłek. Wątróbka drobiowa z mojego przepisu, to kwintesencja smaku, bez psucia potrawy niepotrzebnie dodatkiem mąki. Do wątróbki wystarczy duszona cebulka, by smakowała wyśmienicie.
Ingredients
- 600 g wątróbki z kurczaka
- 2 cebule
- olej lub oliwa
- majeranek
- sól pieprz
Instructions
Pokrojoną cebulę, wrzucić na patelnię z oliwą, posolić, chwilę podsmażyć.
Dodać wątróbkę, posolić, wlać pół szklanki wody i dusić na małym ogniu, pod przykryciem.
Po kilku minutach odwróć na drugą stronę.
Pod koniec duszenia przyprawić majerankiem.
Podawać z ziemniakami i kiszonymi ogórkami.
Smaczego!