Home » Wątróbka z cebulą i kiszonymi ogórkami

Wątróbka z cebulą i kiszonymi ogórkami

by Elżbieta

Wątróbka z cebulą to klasyk kuchni polskiej. Dziś przedstawiam przepis na wątróbkę z cebulą i kiszonymi ogórkami. Zamiast ogórków można użyć kiszonej cukini powszcze lepiej kiszonych jabłek. Wątróbka drobiowa z mojego przepisu, to kwintesencja smaku, bez psucia potrawy niepotrzebnie dodatkiem mąki. Do wątróbki wystarczy duszona cebulka, by smakowała wyśmienicie.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- 600 g wątróbki z kurczaka
- 2 cebule
- olej lub oliwa
- majeranek
- sól pieprz

Instructions

Pokrojoną cebulę, wrzucić na patelnię z oliwą, posolić, chwilę podsmażyć.
Dodać wątróbkę, posolić, wlać pół szklanki wody i dusić na małym ogniu, pod przykryciem.
Po kilku minutach odwróć na drugą stronę.

Pod koniec duszenia przyprawić majerankiem.

Podawać z ziemniakami i kiszonymi ogórkami.

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz