Wegetariański pasztet z fasoli i bobu oraz ciecierzycy i bakłarzana
Ten pasztet z warzyw strączkowych jest bardzo smaczny. Przedstawiam przepis w dwóch wersjach. Z dodatkiem słoniny lub boczku oraz wegetariańskiej z dodatkiem topionego sera lub wędzonego tofu. Obie wersje są bardzo smakowite i polecam spróbować jednej i drugiej.
Wegetariański pasztet z fasoli i bobu smakuje jeszcze lepiej podany z grilowaną cukinią, marynowanymi pieczarkami lub kiszonym ogórkiem.
Tu wpis na inny wegetariański Pasztet z cukini i pieczarek
Ingredients
- 3 szklanki ugotowanej białej fasoli
- 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
- 2 szklanki ugotowanego bobu
- 1 cukinia lub bakłażan
- 4 jajka
- 150 g boczku lub słoniny (w wersji wege tofu lub topionego sera)
- 2 cebule
- ząbek czosnku
- 1 łyżeczka cząbru
- szczypta majeranku
- szczypta pieprzu
- sól
Instructions
Jak ugotować fasolę zobacz we wpisie
Zupa fasolowa
Notes
Przygotowanie pasztetu krok po kroku we wpisie
Wykwintny pasztet z żurawiną