Home » Wegetariański pasztet z fasoli i bobu

Wegetariański pasztet z fasoli i bobu

by Elżbieta

Wegetariański pasztet z fasoli i bobu oraz ciecierzycy i bakłarzana

Ten pasztet z warzyw strączkowych jest bardzo smaczny. Przedstawiam przepis w dwóch wersjach. Z dodatkiem słoniny lub boczku oraz wegetariańskiej z dodatkiem topionego sera lub wędzonego tofu. Obie wersje są bardzo smakowite i polecam spróbować jednej i drugiej.

Wegetariański pasztet z fasoli i bobu smakuje jeszcze lepiej podany z grilowaną cukinią, marynowanymi pieczarkami lub kiszonym ogórkiem.

Tu wpis na inny wegetariański Pasztet z cukini i pieczarek

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- 3 szklanki ugotowanej białej fasoli
- 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
- 2 szklanki ugotowanego bobu
- 1 cukinia lub bakłażan
- 4 jajka
- 150 g boczku lub słoniny (w wersji wege tofu lub topionego sera)
- 2 cebule
- ząbek czosnku
- 1 łyżeczka cząbru
- szczypta majeranku
- szczypta pieprzu
- sól

Instructions

Jak ugotować fasolę zobacz we wpisie
Zupa fasolowa

Notes

Przygotowanie pasztetu krok po kroku we wpisie
Wykwintny pasztet z żurawiną

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz