Home » Pasztet z cukini i pieczarek

Pasztet z cukini i pieczarek

by Elżbieta

Pasztet do smarowania z cukini, bakłażana, ciecierzycy i pieczarek.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

- 1 średnia cukinia
- 1 bakłażan
- 200 g pieczarek
- 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
- 4 jajka
- 2 ziemniaki
- 2/3 szklanki bułki tartej
- 2 cebule
- 1/2 łyżeczki czosnku
- 50 g słoniny
- 2 łyżki oliwy
- 1 zmielony listek laurowy
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1/2 pęczka koperku
- 1/2 pęczka natki
- sól, pieprz

DODATKOWO
- 50 g słoniny
- 1/2 łyżeczki suszonego czosnku
- 1/4 łyżeczki wędzonej soli

Instructions

Warzywa pokroić, posolić i wymieszać z oliwą i każde oddzielnie upiec.

Upieczone warzywa i pokrojony boczek zmielić, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.

Masę włożyć do foremki na wierzchu poukładać cienkie plasterki słoniny posypać suszonym czosnkiem i wędzoną solą.

Piec 50-60 minut w średniej temperaturze.

Smaczego!

Loading

You may also like

1 komentarz

Elżbieta 10 lutego, 2023 - 4:03 pm

Napisz proszę w komentarzu , czy interesują Cię przepisy na wegetariańskie pasztety i inne dania.

odpowiedź

Zostaw komentarz