Home » Naleśniki z grzybami i szpinakiem

Naleśniki z grzybami i szpinakiem

by Elżbieta

Naleśniki z grzybami i szpinakiem oraz serem feta, to postne i jednocześnie smaczne danie.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

NALEŚNIKI:
2 jajka
1,5 szklanki mąki
1 szklanka wody gazowanej
1 szklanka mleka
3 łyżki oliwy
szczypta soli

FARSZ:
400 g grzybów leśnych lub pieczarek
250 g szpinaku
4 ząbki czosnku
150 g sera feta
4 łyżki smalcu gęsiego
sól pieprz

Instructions

Z podanych składników przygotować ciasto na naleśniki. Do ciasta dodać 2 łyżki oliwy a jedną zostawić do smażenia naleśników. Ciasto odstawić i przygotować farsz do naleśników.

Szpinak podsmażyć dodając pokrojony drobno czosnek, sól i pieprz do chwili aż odparuje nadmiar wody.

Następnie pokroić ugotowane uprzednio grzyby lub pieczarki. Podsmażyć na patelni, lekko posolić.
Dodać szpinak i kilka minut razem smażyć.
Dodać pokrojony lub pokruszony ser feta, doprawić i wymieszać.

Na każdy naleśnik nałożyć porcję nadzienia, zawinąć brzegi do środka. Podawać jeszcze ciepłe.

Smaczego!

Loading

You may also like