350
Chrupiące frytki z pikantnym sosem chrzanowym, albo wysublimowanym smakowo sosem paprykowym. Po prostu…delicja.
![IMG_20230410_130500[2312]](https://kulinarneabc.pl/wp-content/uploads/2023/04/IMG_20230410_1305002312-585x585.png)
Ingredients
- frytki
SOS CHRZANOWY
- ½ szklanki śmietany
- 2-3 łyżki chrzanu
- 1 łyżka oleju lnianego
- 1 łyżka natki pietruszki lub rzeżuchy
- odrobina soli
SOS PAPRYKOWY
- 2 papryki czerwone
- 1 papryka zielona
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju lnianego lub oliwy
- 2-3 łyżki wody lub bulionu
- 2 łyżki natki pietruszki
- sól, pieprz
Instructions
Paprykę i cebulę upiec, następnie zmiksować.
Papryki można obrać.
Wymieszać wszystkie składniki.
Smaczego!