Home » Cukinia faszerowana kuskusem

Cukinia faszerowana kuskusem

by Elżbieta

Cukinia faszerowana kuskusem, cebulą, jajkiem i serem.

Cukinia faszerowana kuskusem cebulą, jajkiem i serem. Faszerowana cukinia nadzieniem z kuskusu, cebuli, jajek i sera. Bardzo smaczne jarskie danie.

Zobacz Sałatka z cukinią, serem i pomidorem<br>

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- 3 cukinie
- 100 g kuskusu
- 2 cebule
- 1 jajko
- 4 łyżki startego parmezanu
- stary ser do posypania z wierzchu
- olej lub oliwa
- sól pieprz

Instructions

Kuskus przygotować według instrukcji na opakowaniu.

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć chwilę posoloną.
Można też podpiec na suchej patelni, następnie dodać nieco wody i/lub oliwy i dusić.

Kuskus wymieszać z cebulą, rozbeltanym jajkiem, wymieszać. Dodać starty ser, sól i pieprz.

Cukinie przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne, posypać ziołami lub solą i pieprzem; i nakładać farsz. Wierzch posypać serem.

Piec 30-40 minut w zależności od wielkości cukini.

Notes

Zamiast cukini możesz użyć kabaczka.
Kuskus można zastąpić kaszą jaglaną.

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz