Jajka nadziewane trzema różnymi pastami : buraczkową z chrzanem, z wędzoną makrelą i kremową z majonezem. Każdda o wyśmienitym smaku.
Ingredients
PASTA Z BURACZKÓW Z CHRZANEM
- 1 burak ćwikłowy
- 2 łyżki białego sera
- 3 łyżki chrzanu
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki natki pietruszki
- rzeżucha
PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI
- 1 wędzona makrela
- 3 łyżki sera maskarpone
- 1-2 łyżki majonezu
- pęczek szczypiorku
- ½ łyżeczki zmielonych nasion kolendry lub pieprzu ziołowego
- odrobina pieprzu naturalnego
DODATKOWO
- kilka szprotek z puszki
PASTA KREMOWA
- 4 łyżki majonezu
- 3 łyżki białego sera
- 2 łyżki śmietany
- 2-3 łyżki koperku
- gałązki koperku do dekoracji
- sól, pieprz
Instructions
PASTA 1
Ugotowany w łupinie burak zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Wymieszać z chranem i drobno posiekaną natką pietruszki. Żółtka jajek rozetrzeć na gładką masę z serem i majonezem, połączyć z buraczkami, wymieszać.
Faszerować wydrążone jajka, posypać rzeżuchą.
PASTA 2
Wędzoną makrelę rozdrobnić widelcem i wymieszać z serem maskarpone, żółtkami jajek, majonezem, przyprawami i połową szczypiorku (resztę szczypiorku zostawić do dekoracji)
Farszem napełnić wydrążone jajka. Na każdej połówce jajka położyć jedną szprotę i posypać pozostałym szczypiorkiem
PASTA 3
Ser wymieszać z żółtkami jajek, śmietaną, majonezem, koperkiem, solą i pieprzem.
Farszem napełnić jajka, udekorować gałązkami koperku.