Home » Wegańskie tortille

Wegańskie tortille

by Elżbieta

Wegańskie tortille

Wegańskie tortille w dwóch wersjach smakowych. Jedna z kiszoną kapustą i pieczarkami, druga z papryką, pomidorami i kiszonymi ogórkami. Obydwie wyraziste w smaku.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

TORTILLE Z KISZONĄ KAPUSTĄ
- 120 g kapusty kiszonej z marchewką
- 4 pieczari
- 1/3 awokado
- 1-2 łyżeczki jogurtu
- 2 łyżeczki oleju z lnianki
- 2 łyżeczki koperku
- mały ząbek czosnku
- pieprz ziołowy
- sól, pieprz

TORTILLE Z PAPRYKI, POMIDORÓW I OGÓRKÓW
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 zielonej papryki
- 3 suszone pomidory
- 2 kiszone ogórki
- 1/3 awokado
- 1 łyżeczka natki pietruszki
- 1-2 łyżeczki jogurtu
- 2 łyżeczki oleju z lnianki
- zioła prowansalskie
- sól, pieprz

Instructions

TORTILLE Z KAPUSTY I PIECZAREK

Kiszoną kapustę odcisnąć i pokroić.

Pieczarki pokroić w cienkie plasterki,wymieszać z olejem i solą.
Awokado rozgnieść widelcem z posiekanym czosnkiem, jogurtem,olejem, solą i przyprawami.

Do masy z awokado włożyć kiszoną kapustę, pieczarki i posiekany koperek, wymieszać, nałożyć na tortille i zwinąć.

TORTILLE Z PAPRYKI, PONIDORÓW I OGÓRKÓW

Paprykę, suszone pomidory i ogórki kiszone drobno posiekać.
Awokado rozgnieść widelcem z olejem, jogurtem solą i przyprawami.

Do warzyw dodać masę z awokado, natkę pietruszki i wymieszać, masę nałożyć na tortille i zwinąć.

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz