Wegańskie tortille
Wegańskie tortille w dwóch wersjach smakowych. Jedna z kiszoną kapustą i pieczarkami, druga z papryką, pomidorami i kiszonymi ogórkami. Obydwie wyraziste w smaku.
Ingredients
TORTILLE Z KISZONĄ KAPUSTĄ
- 120 g kapusty kiszonej z marchewką
- 4 pieczari
- 1/3 awokado
- 1-2 łyżeczki jogurtu
- 2 łyżeczki oleju z lnianki
- 2 łyżeczki koperku
- mały ząbek czosnku
- pieprz ziołowy
- sól, pieprz
TORTILLE Z PAPRYKI, POMIDORÓW I OGÓRKÓW
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 zielonej papryki
- 3 suszone pomidory
- 2 kiszone ogórki
- 1/3 awokado
- 1 łyżeczka natki pietruszki
- 1-2 łyżeczki jogurtu
- 2 łyżeczki oleju z lnianki
- zioła prowansalskie
- sól, pieprz
Instructions
TORTILLE Z KAPUSTY I PIECZAREK
Kiszoną kapustę odcisnąć i pokroić.
Pieczarki pokroić w cienkie plasterki,wymieszać z olejem i solą.
Awokado rozgnieść widelcem z posiekanym czosnkiem, jogurtem,olejem, solą i przyprawami.
Do masy z awokado włożyć kiszoną kapustę, pieczarki i posiekany koperek, wymieszać, nałożyć na tortille i zwinąć.
TORTILLE Z PAPRYKI, PONIDORÓW I OGÓRKÓW
Paprykę, suszone pomidory i ogórki kiszone drobno posiekać.
Awokado rozgnieść widelcem z olejem, jogurtem solą i przyprawami.
Do warzyw dodać masę z awokado, natkę pietruszki i wymieszać, masę nałożyć na tortille i zwinąć.