Home » Tarta ze szparagami light

Tarta ze szparagami light

by Elżbieta

Tarta ze szparagami light

Tarta ze szparagami light, pieczoną cebulą, oliwkami i serem.

Użyłam sera grana padano.

Mąkę najlepiej wybrać razową lub mieszankę razowej i białej.

Moja tarta ze szparagami jest w wersji light, bo zamiast śmietany użyłam jogurtu.

Możesz dorzucić na wierzch pokrojone czarne oliwki lub suszone pomidory.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

CIASTO

- 1 szklanka mąki białej
- ½ szklanki mąki razowej
- 2 jajka
- 1/4 szklanki oliwy
- 1/3 łyżeczki soli
- szczypta pieprzu

NADZIENIE

- 200 g szparagów
- 1 cebula
- 150 g sera grana padano
- 2 jajka
- 1 szklanka gęstego jogurtu
- 2 szczypty pieprzu ziołowego
- kilka czarnych oliwek
- sól, pieprz

Instructions

Szparagi zblanszować i wystudzić.

Cebulę pokroić w plastry, posolić i upiec.

Przygotować ciasto

Pieczemy aż brzegi ciasta będą wyraźnie zrumienione.

Upieczoną tartę posypujęmy pokrojonymi oliwkami i natką.

Notes

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz