Home » Kotlety siekane ze słoniną

Kotlety siekane ze słoniną

by Elżbieta

Kotlety siekane ze słoniną

Pieczone kotlety siekane z dodatkiem wędzonej słoniny. Pyszna odmiana tradycyjnych mielonych.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- 400 g łopatki
- 150 g wędzonej słoniny
- 4 ząbki czosnku
- 2 jajka
- 6 łyżek bułki tartej
- szczypta rozmarynu
- szczypta tymianku
- szczypta majeranku
- sól, pieprz

Instructions

Mięso i zimną słoninkę drobno siekamy.
Drobno siekamy czosnek i rozgniatamy z solą i przyprawami, dodajemy do mięsa i mieszamy.

Dodajemy bułkę tartą i jajka i obrze wszystko mieszamy.

Formujemy małe okrągłe kotleciki, dłonią pomaszczoną oliwą i układamy na blaszce do pieczenia.

Pieczemy 45 minut w średniej temperaturze.

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz