Podudzia kurczaka z warzywami, fasolką szparagową, batatem, pietruszką i marcheewką.
Podudzia kurczaka z warzywami najlepiej przygotować na dwóch patelniach. Na jednej duszone podudzia z kurczaka z dodatkiem czosnku, listka laurowego, ziela angielskiego, rozmarynu i tymianku.
Na drugiej patelni duszone warzywa z dodatkiem cebuli.
Podudzia kurczaka z warzywami w rękawie.
Inną metodą na przygotowanie tego dania jest pieczenie w rękawie. Również oddzielnie pieczemy mięso, oddzielnie warzywa.
Zobacz Pieczona pierś kurczaka ze szparagami lub Udka kurczaka z fasolką szparagową
Ingredients
- 4 podudzia kurczaka bez skóry
- 2 bataty
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 200 g fasolki szparagowej
- mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- tłuszcz gęsi lub kaczy
- listek laurowy
- 2-3 ziela angielskie
- świeży rozmaryn
- świeży tymianek
- natka pietruszki
- sól, pieprz