Home » Zupa krem z grzybów

Zupa krem z grzybów

by Elżbieta

Pyszna zupa krem z grzybów i pieczarek z płatkami owsianymi. Spróbuj koniecznie tej zupy.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

Ingredients

- 1 szklanka płatków owsianych
- 12 pieczzarek
- 3 suszone grzyby lub 1 łyżeczka sproszkowanych suszonych grzybów
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka natki pietruszki
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oleju lnianego
- pieprz ziołowy
- sól, pieprz

Instructions

Płatki owsiane i grzyby namoczyć na 2-3 godziny, następnie ugotować razem z suszonymi grzybami, posiekaną cebulą i czosnkiem w 1 litrze wody.

Ugotowane płatki zmiksować na gładki krem.

Pieczarki pokroić w grubsze kawałki lub plasterki, wymieszać z olejem, posolić znowu wymieszać i po chwili dodać do gorącego kremu z płatków.

Przyprawić solą i pieprzem, można dodać odrobinę suszonego czosnku i zagotować.

Zupę podawać okraszoną masłem i posypaną natką pietruszki.

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz