Home » Rosolnik z kiszonymi ogórkami

Rosolnik z kiszonymi ogórkami

by Elżbieta

Rosolnik z kiszonymi ogórkami, czyli Rosolnik rosyjski. To odmiana zupy ogórkowej gotowanej na nerkach cielęcych z dodatkiem włoszczyzny, ziemniaków i ogórków kiszonych. Nerki cielęce można zastąpić podrobami drobiowymi. Możemy użyć wątróbki drobiowe, nerki, serduszka, żołądki.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- 300 g nerek cielęcych lub podrobów drobiowych ( nerki, serduszka żołądki, wątróbki)
- 1-2 pietruszki
- pół selera
- 4 ziemniaki
- 1 por
- 3-4 ogórki kiszone
- garść szczawiu
- 2 łyżki śmietany
- 1-2 łyżki oliwy
- liść laurowy
- 4 ziarna ziela angielskiego
- natka pietruszki lub koperku
- sól,pieprz

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz