Home » Zupa ogórkowa na rosole

Zupa ogórkowa na rosole

by Elżbieta

Zupa ogórkowa na rosole, to expresowy obiad. Gotuję tylko ziemniaki i dodaję starte ogórki kiszone oraz kilka dodatków.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

rosół
mięso z rosołu
warzywa z rosołu
kilka ziemniaków
słoik starych ogórków kiszonych
kwaśna śmietana
koperek natka
pieprz
sól

Instructions

Obrane ziemniaki pokroić i ugotować w osolonej wodzie.
Dodaj pokrojone warzywa i mięso z rosołu. Razem gotuj kilka minut, po czym dodaj starte ogórki kiszone.
Gotuj wszystko około pięciu minut. Jak chcesz możesz zrobić zasmażkę z jednej łyżki mąki i jednej łyżki smalcu z gęsi. Dodaj bezpośrednio do zupy i wymieszaj, zagotuj. Na koniec dodaj śmietanę i koperek, wymieszaj i zdejmij z ognia.

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz