Home » Kotlety rybne z brokułem

Kotlety rybne z brokułem

by Elżbieta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- 400 gram filetów ryby
- niecały brokuł
- 1 cebula
- szczypiorek z cebuli dymki
- zioła do ryb
- zioła do sałatek lub sól ziołowa
- natka pietruszki lub koperek
- kawałeczek imbiru opcjonalnie
- pieprz, sól

Instructions

Mięso ryby zmielić w maszynce do mielenia, dodać drobno posiekaną cebulę, jajka, pokrojoną natkę, przyprawy i dokładnie wymieszać.

Formować małe kotlety, obtoczyć w bułce tartej i układać na blaszce wyłożonej pergaminem, przykryć drugim pergaminem i piec w średniej temperaturze 25-30 minut. Lub usmażyć na patelni dodajc tyle tłuszczu,aby przykrywał kotlety do połowy.
Tłuszcz podczas smażenia powinien być dość gorący ale nie na tyle aby kotlety się nie przyoiekly zbytnio zanim się usmażą w środku.
Powinny się łagodnie rumienić przez kilka minut smażenia z każdej strony.

Usmażone czy upieczone od razu podajemy z ryżem lub kaszą i sałatką lub ulubionym sosem.Dani posypać natką pietruszki lub koperku.

Smaczego!

Zobacz Kotlety z łososia

Kotlety rybne z brokułem, podane z ryżem

Kotlety rybne z brokułem i cebulką, podane z ryżem lub kaszą jaglaną czy kuskus smakują wybornie. Takie kotlety możesz podać w piątek, ale również doskonale będą na różne okazje i przyjęcia. Kotlety z brokułem to też propozycja dla osób które nie jadają dużo warzyw. W takich kotletach można przemycić zarówno brokuł jak i kalafior, cukinię czy inne warzywa.

Loading

You may also like

Zostaw komentarz