Home » Rosół z kaszą jaglaną

Rosół z kaszą jaglaną

by Elżbieta

Rosół z kaszą jaglaną, mięsem z rosołu i pieczoną papryką.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- rosół i mięso z rosołu
- 1 papryka czerwona
- 1 cebula
- 120 g kaszy jaglanej
- natka pietruszki
- sól, pieprz

Instructions

Paprykę przekroić na pół, posolić troszeczkę i upiec.

Cebulę pokroić i upiec na suchej patelni, posolić pod koniec pieczenia.
Następnie przełożyć do garnka , wlać rosół, i wrzucić kaszę jaglaną i ugotować.

Do ugotowanej kaszy dodać mięso z rosołu i podgrzewać zupę nie gotując.
Wtyk czasie obrać i pokroić paprykę i dodać do zupy.
Można też dodać warzywa z rosołu.

Posiekać natkę pietruszki i wrzucić do zupy.

Podawać od razu.

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz