Szybka kolacja z ziemniaków z obiadu. Do ziemniaków z obiadu dodaj ugotowane na półtwardo lub sadzone jajka oraz szparagi lub fasolkę szparagową i pyszna kolacja gotowa.
Ingredients
- 3 ziemniaki
- 2 jajka
- garść szparagów lub fasolki szparagowej
- 2-3 liście sałaty
- 60 g ryby lub pieczonego/gotowanego mięsa
- 1 łyżka oleju lnianego
- natka pietruszki/szczypiorek
- sól, pieprz
Instructions
Ziemniaki najlepiej upiec bez tłuszczu lub ugotować na parze.
Fasolkę szparagówą lub szparagi również ugotować na parze lub w małej ilości lekko posolonej wody, którą warto użyć do zupy.
Jajka ugotować na półtwardo przez 6-7 minut.
Mięso pokroić w dużą kostkę.
Jajka pokroić na połówki lub ćwiartki.
Liście sałaty pirwać na mniejsze kawałki.
Szparagi pokroić na pół lub na 3 kawałki.
*
Na talerzu ułożyć liście sałaty, ziemniaki, jajka, szparagi i kawałki mięsa lub ryby.
Danie posypać szczypiorkiem lub natką pietruszki i polać łyżką oleju lub stopionego masła.