Home » Ryba faszerowana w dzwonkach

Ryba faszerowana w dzwonkach

by Elżbieta

Ryba faszerowana w dzwonkach to atrakcyjna potrawa na święta oraz przekąska na różne przyjęcia.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- 1 kg łososia lub szczupaka
- 1 marchew
- 1 łodyga selera naciowego
- 4 pieczarki
- kawałek selera
- 1 por
- pęczek natki pietruszki
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 1 jajko
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka ziół do sałatek
- pół łyżeczki zmielonych nasion kolendry
- pieprz ziołowy
- sól, pieprz

Instructions

Oczyszczoną rybę posmarować wewnątrz majonezem wymieszanym z kolendą i pieprzem naturalnym.
Pokroić w dzwonka.

Marchew, seler i pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, por pokroić w cienkie półplasterki.
Natkę pietruszki drobno posiekać.

Do startych warzyw dodać pozostałe składniki, masę dokładnie wymieszać.

Dzwonka ryby napełnić farszem i spiąć wykałaczkami.

Ułożyć we frytownicy beztłuszczowej lub naczyniu żaroodpornym, wierzch przykryć folią aluminiową.
Piec 45 minut w temperaturze 160 stopni.

Faszerowane dzwonka ryby można upiec w rękawie do pieczenia.

Podawać udekorowane natką pietruszki lub koperkiem.

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz