Home » Boczek gotowany z czosnkiem

Boczek gotowany z czosnkiem

by Elżbieta

Boczek gotowany z czosnkiem oraz subtelnie dobranymi przyprawami.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- 1,2 surowego boczku
- 8-9 ząbków czosnku
- 1/2 łyżeczki majeranku
- 2 ziarna jałowca
- 2 ziarna ziela angielskiego
- kawałek liścia laurowego
- 1/3 łyżeczki wędzonej papryki
- 4 ziarenka gorczycy
- sól, pieprz

Instructions

Zagotować wodę z dodatkiem soli i przypraw, dodać przekrojone na połówki ząbki czosnku, włożyć boczek i gotować pod przykryciem w temperaturze 80-90 stopni aż boczek będzie miękki.

Ugotowany boczek wyjąć, owinąć bezbarwną folią spożywczą i włożyć do naczynia z lodowatą wodą.

Wystudzony boczek natrzeć mieszanką 1/3 łyżeczki wędzonej papryki, 1/2 łyżeczki zmielonej gorczycy i rozgniecionego z solą ząbka czosnku.

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz