457
Oto jeden z wielu pomysł na czerstwy chleb. Chleb zpiekany z boczkiem, pieczarkami i serem.
Ingredients
- czerstwy chleb lub bułki
- boczek wędzony
- twardy ser
- pieczarki
- papryka czerwona - opcjonalnie
- 1-2 ząbki czosnku
- natka pietruszki
Instructions
Chleb pokroić nożem-piłką.
W nacięciach i zewnątrz chleb potrzeć ząbkiem czosnku maczanym w soli lub soli ziołowej.
W nacięcia w chlebie podawać po dwa plasterki sera, plasterek boczku i kilka plasterków pieczarek oraz nieco natki pietruszki.
Chleb zapiekać w niezbyt wysokiej temperaturze od 30 do 45 minut w zależności od wielkości chleba.
Smaczego!
2 komentarze
„Niektórzy ludzie są tak głodni, że Pan Bóg nie może im się objawić inaczej niż w postaci chleba” – cytat