Home » Naleśniki z mąką konopną

Naleśniki z mąką konopną

by Elżbieta

Naleśniki zielone jak trawa, dzięki użyciu mąki konopnej, która ma intensywnie zieloną barwę. Naleśniki lub placuszki, makaron lub pierożki o zielonym zabarwieniu to ciekawe danie dla dzieci.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

CIASTO NALEŚNIKOWE
- 1 szklanka mąki konopnej
- pół szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka mleka lub wody
- 2-3 jajka
- 1 łyżka oliwy
- sól ziołowa

NADZIENIE
- 200 g twarogu
- 3 jogurtu
- 2 suszone pomidory
- pół czerwonej papryki
- kilka oliwek - opcjonalnie
- 2 łyżeczki oleju lnianego
- kilka gałązek koperku, pietruszki, bazyli lub innych świeżych ziół
- sól, pieprz

Instructions

Z podanych składników usmażyć ciekie naleśniki.

Twarożek wymieszać z mlekiem, olejem lnianym, solą i przyprawami. Dodać pokrojoną zieleninę i warzywa i ponownie wymieszać.

Naleśniki smarować na całej powierzchni i zwijać w rulony, które następnie należy pokroić na 4-ro centymetrowe kawałki.

Notes

Twarożek do nadzienia powinien być dość gęsty, dlatego najlepiej użyć tgwarogu w kostce, a jeśli używamy innego, to nie dodajemy do niego jogurtu.

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz