Home » Mufinki warzywne z grzybami

Mufinki warzywne z grzybami

by Elżbieta

Mufinki warzywne z grzybami, to doskonała propozycja na świąteczne danie dla wielbicieli mufinek i grzybów. Do mufinek możemy użyć pieczarek, albo grzybów mrożonych np. podgrzybków lub borowików. Z grzybami leśnymi mufinki będą napewno smaczniejsze.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- 300 g mąki pełnoziarnistej 
- 50 g oleju kokosowego 
- pół kalafiora 
- papryka
- 1 awokado
- 4 pieczarki 
- 1 szklanka mleka 
- 1 łyżka oliwy 
- 2 jajka 
- pęczek cebuli dymki 
- sól, przyprawy

Instructions

Kalafior i paprykę pokroić i zmiksować.

Cebulę dymkę drobno posiekać.

Pieczarki pokroić w plasterki lub dużą kostkę, skropić oliwą, posolić i wymieszać.
Pieczarki można podsmażyć 2 minuty.

Do kalafiora i papryki dodać mąkę, olej kokosowy, awokado, jajka, mleko, sól, przyprawy ziołowe i zmiksować. Teraz dodać posiekaną cebulkę i pieczarki, wymieszać.

Ciastem wypełnić posmarowane foremki do 1/3 wysokości.
Piec 30 minut w temp. 190 stopni.

Smaczego!
4

Loading

You may also like