141
Szybkie i smaczne ciasto czekoladowe z kremem maskarpone. Ciasto prezentuje się bardzo efektownie dzięki czekoladowej obwódce i wiórkom czekolady na wierzchu ciasta.
Ingredients
- 5 jaj
- 1,2 szklanki mąki
- 1 duży budyń czekoladowy bez cukru
- 3 łyżki kakao
- 1/2 szklanki cukru
- 3 łyżki stopionego oleju kokosowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 szczypty soli
KREM MASKARPONE
- 500 g maskarpone
- 1 szklanka śmietanki kremówki
- 1/2 szklanki cukru
- 1 krpla aromatu śmietankowego
- szczypta soli
POLEWA CZEKOLADOWA
- 150 g gorzkiej czekolady
- 50 g masła
- 2łyżki cukru brązowgo
- 3 łyżki mleka
- szczypta soli
DODATKOWO
- 100 g czekolady
- chrupiące kulki czekoladowe
Smaczego!