Zastanawiasz się jak gotować wysmakowane potrawy ? Dziś zdradzę Ci sekret przyrządzania potraw, aby były niezwykle smaczne i aromatyczne.
![IMG_20230124_024032[897]](https://kulinarneabc.pl/wp-content/uploads/2023/02/IMG_20230124_024032897-1-585x585.png)
Ingredients
Otóż SEKRETEM wyśmienitych dań jest sposób ich przyrządzenia.
Aby potrawy były bardzo smaczne, obojętnie jarskie czy mięsne należy gotować lub smażyć wszystkie poszczególne składniki ODDZIELNIE!
*
PRZYKŁAD 1
Jeżeli chcemy usmażyć mięso i cebulę, to nie smażymy ich razem, bo wtedy ani mięso, ani cebula nie uzyskają odpowiedniego smaku i aromatu, tylko wyjdzie mięsno-cebulowy "misz-masz".
Dopiero smażąc mięso i cebulę odzielnie, zarówno cebula jak i mięso nabiorą odpowiedniego właściwego sobie smaku i aromatu!
W ten sposób potrawa będzie BOGATSZA SMAKOWO.
PRZYKŁAD 2
Podobnie rzecz ma się jeśli chodzi o przyrządzanie SAŁATKI JARZYNOWEJ.
Poszczególne warzywa do sałatki jarzynowej należy gotować nieobrane! oraz ODDZIELNIE!
Aby uzyskać cały wachlarz smaków, pochodzący z poszczególnych warzyw.
***
Jeśli masz jakieś pytania dotyczące przyrządzania potraw, napisz w komentarzu, postaram się na nie odpowiedzieć.
2 komentarze
Dziękuję za cenne wskazówki. Bardzo się przydadzą.
Miło mi. Pozdrawiam.