Home » Jak gotować, aby potrawy były smaczne

Jak gotować, aby potrawy były smaczne

by Elżbieta

Zastanawiasz się jak gotować wysmakowane potrawy ? Dziś zdradzę Ci sekret przyrządzania potraw, aby były niezwykle smaczne i aromatyczne.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

Otóż SEKRETEM wyśmienitych dań jest sposób ich przyrządzenia.

Aby potrawy były bardzo smaczne, obojętnie jarskie czy mięsne należy gotować lub smażyć wszystkie poszczególne składniki ODDZIELNIE!
*
PRZYKŁAD 1

Jeżeli chcemy usmażyć mięso i cebulę, to nie smażymy ich razem, bo wtedy ani mięso, ani cebula nie uzyskają odpowiedniego smaku i aromatu, tylko wyjdzie mięsno-cebulowy "misz-masz".
Dopiero smażąc mięso i cebulę odzielnie, zarówno cebula jak i mięso nabiorą odpowiedniego właściwego sobie smaku i aromatu!
W ten sposób potrawa będzie BOGATSZA SMAKOWO.

PRZYKŁAD 2

Podobnie rzecz ma się jeśli chodzi o przyrządzanie SAŁATKI JARZYNOWEJ.
Poszczególne warzywa do sałatki jarzynowej należy gotować nieobrane! oraz ODDZIELNIE!
Aby uzyskać cały wachlarz smaków, pochodzący z poszczególnych warzyw.

***
Jeśli masz jakieś pytania dotyczące przyrządzania potraw, napisz w komentarzu, postaram się na nie odpowiedzieć.

Smaczego!

Loading

You may also like

2 komentarze

Anonim 4 marca, 2023 - 10:29 pm

Dziękuję za cenne wskazówki. Bardzo się przydadzą.

odpowiedź
Elżbieta 7 marca, 2023 - 9:40 pm

Miło mi. Pozdrawiam.

odpowiedź

Zostaw komentarz