Home » Bigos wegetariański

Bigos wegetariański

by Elżbieta

Wegetariański bigos z wegeetariańską kiełbasą jest równie smaczny jak tradycyjny.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- 1 kg kiszonej kapusty
- 3 marchewki
- 150 g suchych kotletów sojowych
- 300 g kiełbasek wegańskich
- kilka suszonych wędzonych śliwek
- 15 g suszonych grzybów
- 1 cebula
- 6 ząbków czosnku
- 1 łyżeczka kminku
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 4 ziele angielskie
- liść laurowy
- 3-4 ziarna jałowca
- sól, pieprz

Instructions

Kapustę gotować z całymi marchekami. Tak gotowana marchewka nie będzie słodka, nabierze odpowiedniego smaku.
Cebulę pokrojoną i posoloną upiec na suchej patelni, wrzucić do kapusty w połowie gotowania.

Kotlety sojowe namoczyć, następnie ugotować w małej ilości posolonej wody z dodatkiem 4 pokrojonych ząbków czosnku. Cdn.

Smaczego!

Loading

You may also like

2 komentarze

Anonim 4 marca, 2023 - 10:32 pm

Bardzo ciekawy przepis. Napewno spróbuję takiego wegetariańskiego bigosu.

odpowiedź
Elżbieta 6 marca, 2023 - 12:00 pm

Miło mi, pozdrawiam.

odpowiedź

Zostaw komentarz