346
Wegetariański bigos z wegeetariańską kiełbasą jest równie smaczny jak tradycyjny.
![IMG_20230301_172501[1982]](https://kulinarneabc.pl/wp-content/uploads/2023/03/IMG_20230301_1725011982-585x447.png)
Ingredients
- 1 kg kiszonej kapusty
- 3 marchewki
- 150 g suchych kotletów sojowych
- 300 g kiełbasek wegańskich
- kilka suszonych wędzonych śliwek
- 15 g suszonych grzybów
- 1 cebula
- 6 ząbków czosnku
- 1 łyżeczka kminku
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 4 ziele angielskie
- liść laurowy
- 3-4 ziarna jałowca
- sól, pieprz
Instructions
Kapustę gotować z całymi marchekami. Tak gotowana marchewka nie będzie słodka, nabierze odpowiedniego smaku.
Cebulę pokrojoną i posoloną upiec na suchej patelni, wrzucić do kapusty w połowie gotowania.
Kotlety sojowe namoczyć, następnie ugotować w małej ilości posolonej wody z dodatkiem 4 pokrojonych ząbków czosnku. Cdn.
Smaczego!
2 komentarze
Bardzo ciekawy przepis. Napewno spróbuję takiego wegetariańskiego bigosu.
Miło mi, pozdrawiam.