Home » Kanapki z kiszonym ogórkiem i sardynkami

Kanapki z kiszonym ogórkiem i sardynkami

by Elżbieta

Kanapki z kiszonym ogórkiem i sardynkami. Razowe kanapki z super pysznym smarowidłem, przełożone kiszonymi ogórkami i sardynką.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- 3 kromki razowego chleba
- 2-3 kiszone ogórki
- 3 sardynki z puszki
- 3 łyżki białego sera
- 2 łyżki majonezu
- 1-2 gotowane jajka
- natka pietruszki
- sól, pieprz

Instructions

Jajka ugotować na twardo 6-7 minut.

Ser wymieszać z majonezem oraz szczyptą soli i pieprzu, posmarować pieczywo.

Na kromki chleba poskładać pokrojone w plastry kiszone ogórki, jajko, na wierz położyć sardynkę.
Kanapki posypać natką pietruszki.

Notes

Kanapki można przygotować tylko z kiszonym ogórkiem i jajkiem gotowanym, lub tylko z ogórkiem i rybą.
Przyczyn kanapki z ogórkiem i rybą mogą być z inną rybą np. ze śledziem, zarówno tym z puszki, jak i marynowanym lub solonym.

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz