369
Pasta z twarogu i buraka z chrzanem. Pikantna, wyrazista w smaku pasta z twarogu z buraczkami z dodatkiem chrzanu i kiełków rzeżuchy. Ta pasta, to przedsmak wiosny. Taką pastą można z powodzeniem faszerować jajka.
Ingredients
- 200 g twarogu
- 2 nieduże buraki ćwikłowe
- 150 g dobrego chrzanu
- 4 łyżki śmietany
- 2 łyżki majonezu
- ½ szklanki posiekanych kiełków rzeżuchy
- sól, pieprz
Instructions
Buraki ugotować w łupinie, obrać i zetrzeć na najdrobniejszych oczkach tarki.
Twaróg wymieszać z chrzanem, śmietaną i majonezem. Dodać posiekane kiełki (część zostawić do posypania) i starte buraczki oraz przyprawy, wymieszać.
***
Stosować jako pastę do chleba, dip do warzyw lub farsz do jajek.
Smaczego!