Home » Pasta z twarogu i buraka z chrzanem

Pasta z twarogu i buraka z chrzanem

by Elżbieta

Pasta z twarogu i buraka z chrzanem. Pikantna, wyrazista w smaku pasta z twarogu z buraczkami z dodatkiem chrzanu i kiełków rzeżuchy. Ta pasta, to przedsmak wiosny. Taką pastą można z powodzeniem faszerować jajka.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- 200 g twarogu
- 2 nieduże buraki ćwikłowe
- 150 g dobrego chrzanu
- 4 łyżki śmietany
- 2 łyżki majonezu
- ½ szklanki posiekanych kiełków rzeżuchy
- sól, pieprz

Instructions

Buraki ugotować w łupinie, obrać i zetrzeć na najdrobniejszych oczkach tarki.

Twaróg wymieszać z chrzanem, śmietaną i majonezem. Dodać posiekane kiełki (część zostawić do posypania) i starte buraczki oraz przyprawy, wymieszać.

***
Stosować jako pastę do chleba, dip do warzyw lub farsz do jajek.

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz