175
Kurczak pieczony z czosnkiem i rozmarynem, podany z pieczonymi frytkami i ogórkiem kiszonym. Ćwiartka lub udko kurczaka pieczone z czosnkiem i rozmarynem.
![IMG_20221005_053721[469]](https://kulinarneabc.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_20221005_053721469-585x549.png)
Ingredients
- Udko lub ćwiartka kurczaka
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka rozmarynu
- 2 szczypty tymianku
- 1/3 łyżeczki papryki
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz
Instructions
Mięso kurczaka natrzeć mieszanką ziół, soli i oliwy, zamarynować.
Przed pieczeniem mięsi posmarować rizgniecionym z solą czosnkiem i upiec w niskiej temperaturze przez około 50 minut w zależności od wielkości porcji.
Podawać z pieczonymi ziemniakami lub pieczonymi frytkami z ziemniaków albo warzyw i ogórkiem kiszonym.
Smaczego!