Home » Kurczak pieczony z czosnkiem i rozmarynem

Kurczak pieczony z czosnkiem i rozmarynem

by Elżbieta

Kurczak pieczony z czosnkiem i rozmarynem, podany z pieczonymi frytkami i ogórkiem kiszonym. Ćwiartka lub udko kurczaka pieczone z czosnkiem i rozmarynem.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- Udko lub ćwiartka kurczaka
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka rozmarynu
- 2 szczypty tymianku
- 1/3 łyżeczki papryki
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz

Instructions

Mięso kurczaka natrzeć mieszanką ziół, soli i oliwy, zamarynować.
Przed pieczeniem mięsi posmarować rizgniecionym z solą czosnkiem i upiec w niskiej temperaturze przez około 50 minut w zależności od wielkości porcji.

Podawać z pieczonymi ziemniakami lub pieczonymi frytkami z ziemniaków albo warzyw i ogórkiem kiszonym.

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz