184
Pasta z siekanego śledzia z ziemniakami, cebulą, jajkiem i awokado.
![IMG_20230118_052926[832]](https://kulinarneabc.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_20230118_052926832.png)
Ingredients
- 4 filety solonych śledzi
- 4 ziemniaki
- 2 jajka
- 1/2 awokado
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju lnianego
- 1-2 łyżki śmietany
- 2 łyżki natki pietruszki
- sól, pieprz
Instructions
Śledzie wymoczyć przez około 2 godziny, odsączyć drobno posiekać.
Ziemniaki ugotować w łupinkach.
Jajka ugotować na twardo.
Wystudzone ziemniaki i jajka pokroić w kostkę, podobnie awokado.
Cebulę drobno posiekać, pokroić natkę pietruszki.
Wymieszać wszystkie składniki pasty, dodając połowę posiekanej natki.
Pozostałą natką posypać forszmak.
Smaczego!
2 komentarze
Skomentuj proszę mój przepis, napisz czy Ci się spodobał.
jeśli masz jakieś sugestie lub pytania również napisz, chętnie odpowiem.