Home » Faworki tradycyjne

Faworki tradycyjne

by Elżbieta

Faworki tradycyjne. Kruche i słodkie, rozpływające się w ustach, posypane cukrem pudrem faworki, to nieodzowny atrybut karnawału.

Napisz czy wolisz je w wersji smażonej czy może pieczone. Ja proponuję smażone na oleju kokosowym, który doskonale komponuje się ze słodkimi daniami.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- 3 szklanki mąki
- 6 żółtek
- 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
- 1 łyżka cukru pudru
- 2 duże szczypty soli
- 1 łyżeczka spirytusu

DO SMARZENIA
- olej kokosowy

DO POSYPANIA
- cukier puder 2 łyżki
- zmielony cukier waniliowy 1/2 łyżeczki

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz