Home » Forszmak ze śledzia

Forszmak ze śledzia

by Elżbieta

Pasta z siekanego śledzia z ziemniakami, cebulą, jajkiem i awokado.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- 4 filety solonych śledzi
- 4 ziemniaki
- 2 jajka
- 1/2 awokado
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju lnianego
- 1-2 łyżki śmietany
- 2 łyżki natki pietruszki
- sól, pieprz

Instructions

Śledzie wymoczyć przez około 2 godziny, odsączyć drobno posiekać.

Ziemniaki ugotować w łupinkach.
Jajka ugotować na twardo.

Wystudzone ziemniaki i jajka pokroić w kostkę, podobnie awokado.
Cebulę drobno posiekać, pokroić natkę pietruszki.

Wymieszać wszystkie składniki pasty, dodając połowę posiekanej natki.
Pozostałą natką posypać forszmak.

Smaczego!

Loading

You may also like

2 komentarze

Elżbieta 21 stycznia, 2023 - 5:11 am

Skomentuj proszę mój przepis, napisz czy Ci się spodobał.

odpowiedź
Elżbieta 21 stycznia, 2023 - 5:13 am

jeśli masz jakieś sugestie lub pytania również napisz, chętnie odpowiem.

odpowiedź

Zostaw komentarz