Home » Pasta z soczewicy i pomidorów

Pasta z soczewicy i pomidorów

by Elżbieta

Pasta z soczewicy i pomidorów, papryki i dużej ilości cebuli.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- 1 szklanka ugotowanej soczewicy
- 200 ml koncentratu pomidorowego
- 4 cebule
- 1 papryka zielona
- 1 papryka czerwona
- 2 ząbki czosnku
- kilka oliwek
- 2 czczypty tymianku
- koperek
- natka pietruszki
- 1 łyżka oleju lnianego
- 1 łyżka oliwy
- sól, pieprz

Instructions

paprykę, cebulę i czosnek upiec.
Upieczoną paprykę obrać.

Koperek i natkę pietruszki posiekać.

Oliwki można dodać do pasty drobno pokrojone lub razem zmiksować.

Zmiksować wszystkie składniki pasty.

***
Podawać na razowych kanapkach z dodatkiem pokrojonej na plastry świeżej papryki i cebuli, posypane natką pietruszki.

Notes

Kanapki z pastą będą też pyszne z oliwkami.

Taka pasta z dodatkiem oliwek będzie świetna z makaronem.

Można ją wykorzystać jako bazę różnych sosów.

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz