Pieczarki faszerowane, to szybka ciepła przekąska lub kolacja.
Ingredients
- 12 dużych pieczarek
- 200 g bakłażana lub cukini
- 3 suszone pomidory
- 2 cebule
- cebula dymka
- oliwa / masło
- pół łyżeczki czosnku - opcjonalnie
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Instructions
Bakłażana lub cukinię obrać, pokroić w kostkę 0,5 cm.,skropić oliwą posolić, wymieszać i upiec, podobnie cebulę.
Trzonki pieczarek pokroić drobno, posolić.
dodać pokrojoną cebulę dymkę, skropić oliwą, podobnie kapelusze pieczarek i 2-3 minuty podpiec.
*
Wymieszać upieczoną cukinię, suszone pomidory, podpieczone trzonki grzybów, dodać przyprawy i wymieszać.
Farszem napełnić kapelusze pieczarek, wierzch można posypać odrobiną sera i zapiekać 10 -15 minut w niezbyt wysokiej temperaturze.
Podawać posypane natką pietruszki lub szczypiorkiem.