984
Piękna sałatka Świąteczna. Śledzie z sosem śmietanowym przygotujesz błyskawicznie, a efekt zaskoczy Twoich gości.
![IMG_20221223_055858[493]](https://kulinarneabc.pl/wp-content/uploads/2022/12/IMG_20221223_055858493-585x585.png)
Ingredients
- 3 płaty śledziowe
- 2 kiszone ogórki
- pół małej cebuli
- 1 łyżka świeżej żurawiny
- 2 łyżki twarogu
- 2 łyżki śmietany
- 2 łyżki oleju lnianego
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Instructions
Płaty śledzi pokroić ukośnie w romby, ułożyć dekoracyjnie na talerzu.
Na środek talerza z ułożonymi śledziami nałożyć dip zrobiony ze śmietany, twarogu, oleju, soli i pieprzu.
Posypać pokrojonymi w drobną kostkę kiszonymi ogórkami i drobno pokrojoną cebulą.
Wierzch posypać świeżą żurawiną i posiekaną grubo natką pietruszki.
Smaczego!