565
Kruche ciasto z masą kawową i kajmakiem.
Pyszny tort z kruchych blatów ciasta, przełożonych pysznym kawowym kremem. Wierzch tortu wieńczy warstwa kajmakowa.
![IMG_20230124_013136[877]](https://kulinarneabc.pl/wp-content/uploads/2023/06/IMG_20230124_013136877-585x470.png)
Ingredients
SKŁADNIKI NA 4 KRUCHE BLATY
- ½ kg mąki
- 300 g masła
- 1 szklanka cukru pudru
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru z wanilią
- duża szczypta soli
MASA KAWOWA
- 300 g masła
- 250 g maskarpone
- 3 żółtka
- 1 szklanka cukru pudru
- 3 łyżeczki kawy instant
- szczypta soli
MASA KAJMAKOWA
- 80 ml kajmaku
- 50 ml maskarpone
- szczypta soli
MASA CZEKOLADOWA
- 120 g nutelli
- 1 łyżeczka kakao
- szczypta soli
Smaczego!