Sałatka z brokuła i rzodkiewki oraz czerwonej cebuli i szczypiorku z cebuli. Do sałatki dodaj też młode listki rzodkiewki, są bardzo smaczne, trochę pikantne. Znakomicie podnoszą smak sałatki.
Ingredients
- 1 brokół
- pęczek rzodkiewki
- 1 czerwona cebula
- pęczek szczypioru z cebuli dymki
- młode listki z rzodkiewek
- 2 łyżki płatków migdałów
- 1-2 łyżki startego parmezanu
- 1 łyżka oleju lnianego lub konopnego
- 2 łyżki jogurtu
- sól, pieprz
Instructions
Brokuł podzielić na różyczki i ugotować krótko 3-4 minuty w pisolonym wrzątku.
Cebulę pokroić i posolić, zostawić na 2-3 minuty, zanim dodamy do sałatki.
Rzodkiewkę pokroić w plastry lub ćwiartki.
Posiekać listki rzodkiewki i szczypior.
Wymieszać składniki sosu, a więc jogurt, olej, starty parmezan, sól i pieprz.
Wszystkie warzywa włożyć do miski, zalać sosem i wymieszać.
Sałatkę posypać płatkami migdałów.