Home » Ciasto francuskie z kremem z nutelli i maskarpone

Ciasto francuskie z kremem z nutelli i maskarpone

by Elżbieta

Super szybkie ciasto francuskie przełożone pysznym kremem z nutelli i serka maskarpone.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- ciasto francuskie

KREM
- 400 g maskarpone
- 300 g nutelli
- 2 szczypty soli

DODATKOWO
- 20 g gorzkiej czekolady
- 1 łyżeczka mleka
- szczypta soli

Instructions

Zciasta francuskiego upiec 3-4 blaty.

Ser maskarpone zmiksować z nutellą i odrobiną soli na puszysty krem.

Ciasto przełożyć kremem.

Wierzch można polać polewą z gorzkiej czekolady tworząc esy-floresy na powierzchni ciasta.

Smaczego!

Loading

You may also like

1 komentarz

Anonim 2 maja, 2023 - 6:07 pm

Przepyszne ciasto.

odpowiedź

Zostaw komentarz