340
Galaretka z rosołu z zielonym groszkiem i marynowanymi pieczarkami.
Ingredients
- rosół
- mięso z rosołu
- warzywa z rosołu
- 1-1,5 szklanki zielonego groszku
- mały słoik pieczarek marynowanych
- natka pietruszki
Instructions
Mięso z rosołu odzielić od kości i pokroić.
Pokroić warzywa z rosołu.
Mięso i warzywa umieścić w okrągłym płytkim naczyniu o średnicy 20-22 cm.
Dodać groszek i pokrojone na ćwiartki marynowane pieczarki, zalać rosołem.
Wierzch posypać grubo pokrojoną natką pietruszki, odstawić do wystudzenia.
Notes
Rosół na studzielinę można przyprawić odrobiną pieprzu i łyżeczką wegety przesianej przez sitko, oraz dodać zmiażdzony ząbek czosnku.
*
Dla pikantności studzieliny można dodać nieco zmielonych nasion gorczycy.
Smaczego!