Home » Galaretka z rosołu

Galaretka z rosołu

by Elżbieta

Galaretka z rosołu z zielonym groszkiem i marynowanymi pieczarkami.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- rosół
- mięso z rosołu
- warzywa z rosołu
- 1-1,5 szklanki zielonego groszku
- mały słoik pieczarek marynowanych
- natka pietruszki

Instructions

Mięso z rosołu odzielić od kości i pokroić.
Pokroić warzywa z rosołu.
Mięso i warzywa umieścić w okrągłym płytkim naczyniu o średnicy 20-22 cm.
Dodać groszek i pokrojone na ćwiartki marynowane pieczarki, zalać rosołem.

Wierzch posypać grubo pokrojoną natką pietruszki, odstawić do wystudzenia.

Notes

Rosół na studzielinę można przyprawić odrobiną pieprzu i łyżeczką wegety przesianej przez sitko, oraz dodać zmiażdzony ząbek czosnku.
*
Dla pikantności studzieliny można dodać nieco zmielonych nasion gorczycy.

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz