Home » Kasza gryczana z boczkiem

Kasza gryczana z boczkiem

by Elżbieta

Kasza gryczana z boczkiem, cebulą, czosnkiem i natką pietruszki. Doskonała bez żadnych dodatków albo z kiszonymi ogórkami.

Przekonaj się, że kasza gryczana jast pyszna.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- 180 g kaszy gryczanej palonej
- 100-150 g boczku
- 1 cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 łyżka eko smalcu
- pęczek natki pietruszki
- 1 łyżeczka majeranku
- 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
- 1/2 łyżeczki kminku
- sól,pieprz

Instructions

Kaszę ugotować na sypko z posiekaną cebulą i 1 posiekanym drobno ząbkiem czosnku oraz przyprawami.

Gdy się ugotuje dodać część posiekanej natki pietruszki i zmiażdżony z odrobiną soli 1 ząbek czosnku,łyżkę eko smalcu lub smalcu gęsiego i wymieszać.

Boczek pokroić w dużą kostkę dodać zmiażdżony ząbek czosnku i podpiec na patelni lub lepiej we frutownicy beztłuszczowej.

Lekko przyrómieniony boczek wymieszać z gorącą kaszą gryczaną, posypać natką pietruszki i podawać.

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz