Home » Makaron z brokułem i pieczarkami

Makaron z brokułem i pieczarkami

by Elżbieta

Makaron z brokułem i pieczarkami i smakuje wybornie. Grzyby posiadają mięsny smak i doskonale zastępują mięso, a ponadto odchudzają.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- 300 g makaronu spagetti
- 1 brokół
- 200 g pieczarek
- 2 łodygi selera naciowego
- pół czerwonej papryki
- 1 mała cebula
- kawałek pora
- 1 ząbek czosnku
- kilka gałązek lubczyku
- natka pietruszki
- sól

Instructions

Makaron ugotować w posolonym wrzątku, odcedzić i pomaścić łyżką oliwy i wymieszać.

Brokuł i seler naciowy ugotować na parze z wierzchu posolić.
Cebulę pokroić, posolić i upiec, podobnie paprykę.

Pieczarki większe pokroić na połówki lub ćwiartki, mniejsze pozostawić w całości, następnie wymieszać z łyżką oliwy lub stopionego masła, posolić i upiec.

Pokroić brokuła na cząstki, selera naciowego w plasterki i dodać do makaronu, dodać upieczoną cebulę i pieczarki, przyprawić pieprzem suszoną cebulą i czosnkiem oraz natką pietruszki, wymieszać.

Podgrzewać przez kilka, kilkanaście minut i podawać.

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz