Makaron z brokułem i pieczarkami i smakuje wybornie. Grzyby posiadają mięsny smak i doskonale zastępują mięso, a ponadto odchudzają.
Ingredients
- 300 g makaronu spagetti
- 1 brokół
- 200 g pieczarek
- 2 łodygi selera naciowego
- pół czerwonej papryki
- 1 mała cebula
- kawałek pora
- 1 ząbek czosnku
- kilka gałązek lubczyku
- natka pietruszki
- sól
Instructions
Makaron ugotować w posolonym wrzątku, odcedzić i pomaścić łyżką oliwy i wymieszać.
Brokuł i seler naciowy ugotować na parze z wierzchu posolić.
Cebulę pokroić, posolić i upiec, podobnie paprykę.
Pieczarki większe pokroić na połówki lub ćwiartki, mniejsze pozostawić w całości, następnie wymieszać z łyżką oliwy lub stopionego masła, posolić i upiec.
Pokroić brokuła na cząstki, selera naciowego w plasterki i dodać do makaronu, dodać upieczoną cebulę i pieczarki, przyprawić pieprzem suszoną cebulą i czosnkiem oraz natką pietruszki, wymieszać.
Podgrzewać przez kilka, kilkanaście minut i podawać.