Home » Wegetarianskie spaghetti z bazylią i serem

Wegetarianskie spaghetti z bazylią i serem

by Elżbieta

Wegetarianskie spaghetti z bazylią i serem. Do spaghetti dodałam olej konopny. Jego specyficzny i wyrazisty smak bardzo pasuje do pesto, jak i do makaronu bez mięsa, wegetariańskiego i wegańskiego.

Wegetariańskie spaghetti z bazylią i serem, okraszone olejem konopnym. Makaron w wersji wege, dzięki dodatkowi oleju konopnego nabiera niezwykłe go smaku i aromatu. Na bazie oleju konopnego możesz przygotować także pesto domowej roboty. Lub możesz użyć pesto gotowego, natomiast makaron tylko okrasić tym olejem. Wszystko zależy od Twojego gustu kulinarnego. Bardzo polecam wypróbować ten przepis, który jest bardzo prosty. Tak przygotowane wegetariańskie spagetti jest bardzo smaczne i zdrowe. Polecam też inne przepisy na dania z makaronu, które znajdziesz na blogu w dziale dania z makaronu.

Home » Wegetarianskie spaghetti z bazylią i serem

Zobacz też Spagetti ze szpinakiem

Home » Wegetarianskie spaghetti z bazylią i serem
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- 250 g suchego makaronu spaghetti lub tagliatelle
- 200 g pesto z bazyli
- 80 g sera parmezan
- 2 łyżki oleju konopnego
- kilka listków świeżej bazylii
- przyprawa do makaronu
- sól ziołowa

Smaczego!

Loading

You may also like