Gulasz z żołądków drobiowych z fasolką
Gulasz z żołądków drobiowych z fasolką, suszonymi pomidorami i porem.
- gotowana cebula nadaje gulaszowi rosołowy smak
- dodatek fasolki szparagowej
- zasmażka dopełniająca smaku
Zobacz ten przepis na wegetariański gulasz Flaczki z boczniaków i płatów sojowych. To jarska zupa, nieco podobna w charakterze.
Ingredients
- 600 g żołądków drobiowych
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 por
- garść fasolki szparagowej
- kilka suszonych pomidorów
- listek laurowy
- 2-3 ziela angielskie
- ½ łyżeczki papryki
- 1 łyżka gęsiego smalcu
- 1 łyżka mąki
- sól, pieprz
Instructions
Żołądki ugotować z dodatkiem pokrojonej cebuli, czosnku, pora, listka laurowego, soli i pieprzu.
Pod koniec gotowania dodać pokrojoną fasolkę szparagową, suszone pomidory i paprykę.
Z łyżki mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę, dodać do zupy, wymieszać i zagotować kilka minut.
Tuż przed podaniem dodać posiekaną natkę lub szczypiorek.
Notes