636
Mizeria z cukini jest bardzo smaczna i delikatniejsza od tradycyjnej.
Ingredients
- 2 małe cukinie
- ½ szklanki jogurtu
- ½ szklanki śmietany
- pęczek koperku
- 1-2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju lnianego
- sól, pieprz
Instructions
Czosnek drobno pisiekać i zmiażdzyć łyżką lub widelcem z odrobiną soli, dodać olej i wymieszać.
Koperek posiekać.
Cukinie pokroić w plasterki i dodać do niej śmietanę i jogurt.
Cukini nie solić przed dodaniem śmetany, dzięki temu pozostanie jędrna i chrupiąca.
Dodać koperek i czosnek z olejem, dosolić i wymiesząć.
Ozdobić gałązką koperku.
Smaczego!
3 komentarze
І am sure thiѕ piece of writing has touched all
the internet viewers, its really really nice post.
Thank you.
Mizeria z cukini jest doskonała z jogurtem greckim.