Home » Rożki z cukrową posypką

Rożki z cukrową posypką

by Elżbieta

Rożki z ciasta francuskiego z polewą z białej czekolady i cukrową posypką.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- Ciasto francuskie domowe lub kupne
- 100 g białej czekolady
- 3 łyżki mleka lub wody
- 50 g masła
- kolorowa posypka
- szczypta soli

Instructions

Ciasto rozwałkować na 0,5 cm. pociąć na trójkąty o boku około 9 cm.
Następnie ułoźyć na blaszce do pieczenia i upiec narumiano w średniej temperaturze.

Czekoladę rozpścić z dodatkiem wody lub mleka, wymieszać, dodać masło i szczyptę soli.

Podgrzewać, mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.

Przestudzoną polewą smarować ciastka, i od razu posypywać kolorową posypką.

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz