Home » Ryba pieczona z ziemniakami i kalafiorem

Ryba pieczona z ziemniakami i kalafiorem

by Elżbieta

Ryba pieczona z ziemniakami i kalafiorem. Kalafior może być zarówno świeży pieczony lub gotowany na parze, ale polecam kalafior kiszony.

Filety ryby pieczone z warzywami, to lekki i supr-szybki obiad. I do tego bardzo smakowity.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

- 6 ziemniaków
- 3-4 filety ulubionej ryby
- pół kalafiora
- 1-2 łyżki oliwy - opcjonalnie
- 3 łyżeczki masła lub oleju lnianego
- pęczek koperku
- sól

Instructions

Ziemniaki, podzielony na różyczki kalafior oraz rybę polać oliwą, posolić i posypać połową pokrojonego koperku.
*
Najpierw piec 10-15 minut ziemniaki, następnie dodać kalafior, po 10 minutach dodać filety ryby i piec kolejne 10-15 minut.
*
Gotowe danie posypać resztą posiekanego koperku i polać łyżeczką oleju lnianego lub stopionego masła.

Notes

Warzywa i rybę można upiec bez tłuszczu, posypując tylko solą i koperkiem, a dopiero na talerzu polać stopionym masłem i olejem lnianym.

* *. *
Ps. Napisz proszę w komentarzu czy spodobał Ci się przepis, jeśli tak polub i udostępnij go innym. Dziękuję.

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz